Utrzymanie równowagi kwasowo-zasadowej
Dla utrzymania odpowiedniego poziomu pH ważna jest odpowiednio zbilansowana dieta, którą można wspomagać roślinami o działaniu alkalizującym.
Kolendra – aromatyczna i zdrowa
Kolendra wspomaga trawienie i oczyszczanie organizmu z metali ciężkich, olejek eteryczny pozyskiwany z nasion działa przeciwlękowo i antydepresyjnie.
Konsekwencje zarażenia tasiemcem
Bąblowica jest chorobą wywoływaną przez larwy tasiemca, którego głównymi żywicielami są psy i lisy, a człowiek jest żywicielem pośrednim.
Żywność liofilizowana – odżywcza i trwała
Liofilizacja jest metodą suszenia przy bardzo niskiej temperaturze (-40℃), dzięki temu w żywności zachowane są składniki odżywcze oraz witaminy.
Oczyszczanie ziemią okrzemkową
Spożywanie ziemi okrzemkowej wspomaga usuwanie toksyn oraz niszczy pasożyty, a dodatkowo uzupełnia krzem niezbędny w wielu procesach.
Czy kawa jest zdrowa?
Badania dowodzą, że kawa ma wiele zalet do których z pewnością należy zaliczyć poprawę pamięci i koncentracji, ale też niestety wypłukuje minerały.
Właściwości lecznicze gurmaru
Pomaga nie tylko zmniejszać poziom cukru i cholesterolu we krwi, ale też zmniejsza apetyt na słodycze.
Terapia hormonalna w zgodzie z naturą
Fitoestrogeny znajdujące się w niektórych ziołach, roślinach strączkowych i zbożach biorą udział w biosyntezie hormonów płciowych.
Wapń z czerwonych alg morskich
Występujące w Oceanie Atlantyckim czerwone algi o nazwie Lithothamnium calcareum są bogatym źródłem łatwo-przyswajalnego wapnia.
Najskuteczniejsze i najzdrowsze zmniejszenie wagi
Połączenie ruchu, odpowiedniej diety oraz dopasowanej suplementacji przynosi najlepsze efekty, niekiedy niezbędna jest całkowita zmiana stylu życia.
Forskolina na odchudzanie i obniżenie ciśnienia
Oprócz działania odchudzającego i obniżającego ciśnienie działa korzystnie na układ oddechowy również przy astmie, a także wpływa na poprawę pamięci.