Żywność liofilizowana – odżywcza i trwała
Liofilizacja jest metodą suszenia przy bardzo niskiej temperaturze (-40℃), dzięki temu w żywności zachowane są składniki odżywcze oraz witaminy.
Dwie najniebezpieczniejsze choroby cywilizacyjne
Siedzący tryb życia oraz niewłaściwa dieta, a czasem problemy hormonalne są najczęstszymi przyczynami otyłości, która może prowadzić do wielu poważnych chorób.
Wapń z czerwonych alg morskich
Występujące w Oceanie Atlantyckim czerwone algi o nazwie Lithothamnium calcareum są bogatym źródłem łatwo-przyswajalnego wapnia.
Astragalus membranaceus w sporcie
Traganek błoniasty jest środkiem ergogenicznym, zwiększa efektywność treningu, poprawia wydolność wysiłkową i ogranicza zmęczenie.
Najskuteczniejsze i najzdrowsze zmniejszenie wagi
Połączenie ruchu, odpowiedniej diety oraz dopasowanej suplementacji przynosi najlepsze efekty, niekiedy niezbędna jest całkowita zmiana stylu życia.
Miażdżyca to główna przyczyna choroby wieńcowej
Zmniejszona tolerancja wysiłku fizycznego jest pierwszym objawem choroby wieńcowej, niepodjęcie leczenia może doprowadzić do zawału.
Naturalne wsparcie przeciw obrzękom nóg
Połączenie ruszczyka kolczastego, hesperydyny i witaminy C pozwala zniwelować uczucie ciężkości nóg, obrzęki, skurcze mięśni łydek i ud.
Chrząstka rekina na zdrowie stawów
Glikozaminoglikany z chrząstki rekina polecane są przy chorobach układu ruchu, gdyż zmniejszają ból oraz poprawiają sprężystość i elastyczność stawów.
Nawyki dobre dla zdrowia serca
Odpowiednia dieta i ruch są niezbędne dla zdrowia układu krążenia, codziennie powinno się spożywać owoce i warzywa oraz orzechy.
Kinesiotaping – plastry w walce z bólem
Wynaleziona przez lekarza Kenzo Kase metoda plastrowania dynamicznego pomocna przy rehabilitacji po urazach i innych terapiach fizjoterapeutycznych.
Naturalne źródło witalności – żeń-szeń syberyjski
Jest dobrze znany ze swojego działania poprawiającego pamięć i koncentrację, ale to nie jedyna z jego zalet i dlatego jest zaliczany do adaptogenów.