Przeciwwymiotne działanie imbiru
IMBIR - SKUTECZNE ROZWIĄZANIE PRZECIWWYMIOTNE Kinetoza, potocznie zwana chorobą lokomocyjną lub chorobą ruchu jest schorzeniem dotykającym najczęściej małe dzieci. Dolegliwość ...
Czytaj
Czytaj
Właściwości prozdrowotne imbiru
IMBIR - SPECYFIK ZNANY OD LAT Imbir jest rośliną tropikalną obejmującą obszar południowo wschodniej Azji , od Indii po wschodnie Chiny ...
Czytaj
Czytaj
Shitake a odchudzanie
SHITAKE WSPIERA ODCHUDZANIE Otyłość to jedna z współczesnych chorób cywilizacyjnych. Zbyt duża zawartość tkanki tłuszczowej odkładanej w organizmie stanowi problem ...
Czytaj
Czytaj
Naturalne afrodyzjaki, które pokochasz
Czym są afrodyzjaki? Dawniej afrodyzjakami były mikstury wykonywane z różnych składników (np. ziół), stosowane przez tych, których głównym celem było ...
Czytaj
Czytaj
Migdały, orzechy nerkowca i orzechy laskowe – właściwości zdrowotne
Na łamach yango.pl zdążyliśmy już przekazać wiedzę w zakresie właściwości zdrowotnych orzechów włoskich, pistacji i orzeszków ziemnych. Tym razem nadszedł ...
Czytaj
Czytaj
Cynk – niezbędny mikroelement
Jest to pierwiastek bardzo potrzebny do utrzymania homeostazy całego organizmu. Cynk bierze udział w wytwarzaniu białek i kwasów nukleinowych, które ...
Czytaj
Czytaj
Znaczenie witaminy D3
WŁAŚCIWOŚCI WITAMINY D3 Jest to organiczny związek chemiczny, który odpowiada za prawidłową mineralizację kości. Witamina D3 zwana jest potocznie " ...
Czytaj
Czytaj
Wpływ grzybów shitake na zawartość cholesterolu we krwi
SHITAKE A CHOLESTEROL Wysoki poziom cholesterolu we krwi może być niezwykle groźny dla zdrowia. Odkładając się na wewnętrznych ścianach tętnic ...
Czytaj
Czytaj
Badania nad Koenzymem Q10
KOENZYM Q10 BADANY OD LAT Z biegiem lat, różne grupy ekspertów z całego świata prowadziły badania pod kątem użyteczności i ...
Czytaj
Czytaj
Znaczenie winogron w diecie
Winogrona należą do najchętniej spożywanych owoców w wielu rejonach świata. Spożywane są od tysiącleci, na surowo bądź w postaci soków, win ...
Czytaj
Czytaj
Korzystny wpływ borówek na wzrok
BORÓWKA - ROŚLINA DLA ZDROWIA OCZU Borówka czarna jest to roślina rozpowszechniona w Azji, Europie i Ameryce Północnej. W Polsce ...
Czytaj
Czytaj
Koenzym Q10 – gdzie występuje i czym grozi jego niedobór
Odkrycie koenzymu Q10 Koenzym Q10 został odkryty w 1957 roku przez grupę badaczy z uniwersytetu Wisconsin- Madison w USA. Wtedy ...
Czytaj
Czytaj