YANGO

Importer, dystrybutor i producent suplementów diety.
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
  • Facebook
  • Instagram
  • Zakupy
    • Sklep internetowy
    • Platforma dla Klientów biznesowych
  • Produkty
    • YANGO
    • Panaseus
    • Desire Labs
    • Good Game Labs
  • Oferta
  • Artykuły
    • Medycyna naturalna
    • Zdrowie
    • Organizm
    • Schorzenia
  • Firma
    • O nas
    • Historia
  • Więcej
    • Warunki promocji
    • Kontakt
Yango.pl
|
Organizm
|
Układ krążenia
|
Ubichinon, a ubichinol – koenzym Q10
Opublikowany przez
Poznaj różnicę między ubichinonem, a ubichinolem
UBICHINON PRZEKSZTAŁCA SIĘ W UBICHINOL

Po zażyciu koenzymu Q10 w organizmie zachodzi transformacja enzymu ubichinonu w ten , który ma najwyższe właściwości lecznicze tj. w ubichinol. Im lepsza rozpuszczalność ubichinonu i im wyższy jego poziom, tym prędzej możemy mówić o surowcu wysokiej jakości. Dopiero po przekształceniu obu enzymów, organizm zaczyna skutecznie wchłaniać koenzym Q10.

RÓŻNICE POMIĘDZY UBICHINONEM A UBICHINOLEM

Ubichinol jest zredukowaną postacią ubichinonu. Z tego powodu jest narażony na utlenianie. Jeśli dojdzie do utlenienia produktu, ubichinol z powrotem przybierze postać ubichinonu.

Inną różnicą między ubichinolem a ubichinonem jest kolor. Ubichinol ma barwę mleczno-białą, zaś ubichinon posiada kolor przypominający żółć.

Prostym sposobem na sprawdzenie czy stosowany przez nas produkt bazuje na ubichinonie, czy na ubichinolu (oprócz informacji na opakowaniu) jest otwarcie kapsułki i weryfikacja koloru substancji.

CHARAKTERYSTYKA DZIAŁANIA
Ubichinol i ubichinon spowalniają proces starzenia nawet do 45 %.

W większości badań dotyczących koenzymu Q10, naukowcy przeprowadzali je na ubichinonie. W badaniu klinicznym na grupie pacjentów cierpiących na choroby sercowe, w którym został wykorzystany właśnie ubichinon, stwierdzono spadek ryzyka śmierci o 43%. Inne badania, także bazujące na ubichinonie, przedstawiają 54 procentowy spadek śmiertelności u osób starszych, które w swojej diecie uwzględniały koenzym Q10.

Co ciekawe, przeprowadzone badania na gryzoniach dowodzą, że i ubichinol i ubichinon spowalniają proces starzenia nawet do 45 %.

Bibliografia
http://www.q10qh.com/pl/ubiquinone-or-ubiquinol-does-it-really-matter
Dodaj komentarz:

Wybrane dla Ciebie:

Koenzym Q10 – gdzie występuje i czym grozi jego niedobór Badania nad Koenzymem Q10 Kolagen – jego źródła w żywności Mangan – niezbędny element diety Olej z pestek winogron – niekorzystny dla zdrowia?
Posted in Układ krążenia, Witaminy i minerały kolor ubichinol, ubichinol, ubichinon
Przeciwwymiotne działanie imbiru
Zdrowie jelit a Boswellia serrata

Popularne tagi

kolor ubichinolubichinolubichinon
Więcej Mniej

Zobacz też

  • Pokrzywa zwyczajna – właściwości i działanie

    Pokrzywa zwyczajna – właściwości i działanie

  • Pieczywo – które jest najzdrowsze?

    Pieczywo – które jest najzdrowsze?

  • Daltonizm a ślepota barw

    Daltonizm a ślepota barw

Kontakt

(+48) 731 005 507
bok@yango.pl

Spotkajmy się na

  • Facebook
  • Instagram
YANGO
©2014-2022 | Regulamin Strony | Polityka Bezpieczeństwa | Polityka Prywatności

Treści na stronie yango.pl mają charakter informacyjny, nie zastępują konsultacji lekarskich oraz nie są poradnikiem samodzielnego leczenia. Informacje zawarte na stronie pochodzą z ogólnodostępnych źródeł.
  • Zakupy
    • Sklep internetowy
    • Platforma dla Klientów biznesowych
  • Produkty
    • YANGO
    • Panaseus
    • Desire Labs
    • Good Game Labs
  • Oferta
  • Artykuły
    • Medycyna naturalna
    • Zdrowie
    • Organizm
    • Schorzenia
  • Firma
    • O nas
    • Historia
  • Więcej
    • Warunki promocji
    • Kontakt