Żywność liofilizowana – odżywcza i trwała
Liofilizacja jest metodą suszenia przy bardzo niskiej temperaturze (-40℃), dzięki temu w żywności zachowane są składniki odżywcze oraz witaminy.
Liofilizacja jest metodą suszenia przy bardzo niskiej temperaturze (-40℃), dzięki temu w żywności zachowane są składniki odżywcze oraz witaminy.
Spożywanie ziemi okrzemkowej wspomaga usuwanie toksyn oraz niszczy pasożyty, a dodatkowo uzupełnia krzem niezbędny w wielu procesach.
Badania dowodzą, że kawa ma wiele zalet do których z pewnością należy zaliczyć poprawę pamięci i koncentracji, ale też niestety wypłukuje minerały.
Fitoestrogeny znajdujące się w niektórych ziołach, roślinach strączkowych i zbożach biorą udział w biosyntezie hormonów płciowych.
Połączenie ruchu, odpowiedniej diety oraz dopasowanej suplementacji przynosi najlepsze efekty, niekiedy niezbędna jest całkowita zmiana stylu życia.