Omega 3-6-9 - 60 kapsułek
Dostępny

Omega 3-6-9 - 60 kaps.

47,10 zł

Skuteczne połączenie nienasyconych kwasów tłuszczowych z dodatkiem witaminy E.

CECHY PRODUKTU:

  • Wsparcie układu odpornościowego.
  • Zdrowy wygląd dla skóry.

Rabaty ilościowe

Ilość Rabat Jednostkowy Oszczędzasz
3 15% 21,20 zł
  • Bez wypełniaczy Bez wypełniaczy
  • Bez glutenu Bez glutenu
  • Polska firma Polska firma

Omega 3-6-9

Tłuszcze są niezbędnym składnikiem zdrowej diety. Wpływają one na smak i konsystencję wielu produktów spożywczych, w tym olejów, orzechów, nasion, awokado, łososia i wielu innych, które dietetycy uważają za najzdrowsze na świecie. Jednak na znacznie głębszym molekularnym poziomie tłuszcze mają kluczowe znaczenie dla kilku podstawowych funkcji w naszym ciele. 

Nienasycone kwasy tłuszczowe są niezbędne dla naszego życia i prawidłowego rozwoju. Znajdują się w tłuszczach pochodzenia roślinnego i zwierzęcego pod postacią glicerydów. 

Niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe

Omega-3 stanowią podstawowy materiał budulcowy, z którego organizm pobiera składniki potrzebne do syntezy wielu substancji oraz związki strukturalne do budowy komórek, tkanek i narządów. Posiadają szerokie spektrum właściwości: wspomagają redukcję trójglicerydów, posiadają właściwości przeciwzapalne, wpływają na lepsze funkcjonowanie błon komórkowych neuronów w mózgu, oraz wspomagają odpowiednie nawilżenie skóry. 

Omega-6 znajdują się w nierafinowanych tłoczonych na zimno olejach roślinnych: kukurydzianym, słonecznikowym, sojowym, rzepakowym, z pestek winogron, wiesiołkowym, kokosowym, konopnym, orzechowym, z nasion ogórecznika i oliwie oraz w awokado.

Omega-9 to nienasycone kwasy tłuszczowe, w których wiązanie podwójne umiejscowione jest przy dziewiątym od końca atomie węgla w łańcuchu. Organizm ludzki potrafi sam syntezować jednonienasycone kwasy tłuszczowe, warto jednak zadbać o dostarczanie ich także w diecie. 

Ważny stosunego Omega-3 do Omega-6

Ilość dostarczanych kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6 jest mniej istotna od proporcji tych tłuszczów w diecie. Udowodniono, że zbyt duża ilość omega-6 ogranicza biodostępność kwasów omega-3. Zalecany jest stosunek między 2,5:1 a 5:1 (n-6:n-3). Większe ilości omega-6 w diecie wpływają też niekorzystnie na metabolizm, zwiększając ryzyko wystąpienia stanów zapalnych, a w efekcie – chorób cywilizacyjnych, i degeneracyjnych. 

Preparat Omega 3-6-9 został starannie opracowany, uwzględniając optymalną ilość wszystkich nienasyconych kwasów tłuszczowych. 

Dodatkowe atuty

  • Witamina E jest przeciwutleniaczem, co oznacza, że wspomaga ochronę komórek przed uszkodzeniem oksydacyjnym. Wolne rodniki powstają w wyniku normalnych procesów organizmu, powodując uszkodzenia, które skracają życie komórek. Witamina E jest silnym przeciwutleniaczem, który może pomóc zredukować wolne rodniki i spowolnić proces starzenia się komórek.
  • Olej z wiesiołka nie dość, że jest doskonałym źródłem NNKT, to dodatkowo doskonale pielęgnuje skórę atopową oraz skórę z egzemą. Łagodzi stan zapalny skóry i poprawia jej nawodnienie. Przyczynia się do łagodzenia stanów zapalnych.

Regularna suplementacja kwasami omega:

  • Przyczynia się do utrzymania normalnego stężenia trójglicerydów we krwi (DHA i EPA).
  • Pomaga w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi (DHA i EPA).
  • Wspiera funkcjonowanie serca (EPA i DHA).

STAWIAMY NA JAKOŚĆ!

Suplementy YANGO produkujemy z zachowaniem najwyższych rygorów kontroli jakości. Dbamy o odpowiednie stężenie substancji czynnych i całkowite bezpieczeństwo produktów.
Wierzymy, że w ten sposób możemy skutecznie pomóc Ci w osiągnięciu zamierzonych celów. 

  • Marka: Yango®
  • GTIN: 5907483417040
Składnik aktywny 1 kapsułka %RWS*
Olej rybi 332 mg -
  w tym EPA (18%) 60 mg -
  w tym DHA (12%) 40 mg -
Witamina E 3,35 mg 28%
Olej z wiesiołka 332 mg -
  w tym GLA (10%) 33,2 mg -
Olej lniany, w tym: 332 mg -
  kwas alfa-linolenowy (50,6%) 168 mg -
  kwas oleinowy (23%) 76,36 mg -
  kwas linolowy (18%) 59,76 mg -
  kwas palmitynowy (4%) 13,28 mg -
  kwas stearynowy (4%) 13,28 mg -
  kwas arachidowy (0,3%) 1 mg -
  kwas palmitoleinowy (0,1%) 0,33 mg -

*RWS – referencyjna wartość spożycia


Naturalne oleje mogą posiadać zmienną zawartość poszczególnych kwasów tłuszczowych w zależności od jakości surowca.

Zalecane spożycie: 1 kapsułka raz dziennie. 

Sposób użycia: Kapsułkę połknąć i popić dużą ilością wody w trakcie lub po posiłku. 

Składniki: olej rybi standaryzowany na zawartość 35% EPA (kwas eikozapentaenowy) i 25% DHA (kwas dokozaheksaenowy), olej z wiesiołka standaryzowany na zawartość 10% GLA (kwas gammalinolenowy), olej lniany, gliceryna, D-alfa tokoferol.

Skład kapsułki: żelatyna.

Podmiot odpowiedzialny: YANGO Sp. z o.o., ul. Granitowa 3/14, 02-681 Warszawa.

Wyprodukowano w UE.

Uwagi: Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji. Zdrowy tryb życia i zrównoważone żywienie są ważne, a suplement diety nie może stanowić ich substytutu. Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. 

Ostrzeżenie: Osoby przyjmujące leki przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Kobiety w ciąży oraz karmiące powinny skonsultować suplementację z lekarzem. 

Główny Inspektorat Sanitarny: GIS-ŻP-SD-4230-00845/KC/19

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Lub Reset password