Omega 3 - 500 mg 35% EPA 25% DHA - 60 kapsułek
Dostępny

Omega 3 - 500 mg 35% EPA 25% DHA - 60 kaps.

33,20 zł

Naturalne źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych z dodatkiem witaminy E.

Tick24pxH.png Wsparcie układu odpornościowego

Rabaty ilościowe

Ilość Rabat Jednostkowy Oszczędzasz
3 15% 14,94 zł
  • Bez wypełniaczy Bez wypełniaczy
  • Polska firma Polska firma

Kwasy Omega-3

Kwasy omega-3 stanowią naturalny materiał budulcowy dla organizmu. Posiadają szerokie spektrum właściwości: wspomagają redukcję trójglicerydów, posiadają właściwości przeciwzapalne, wpływają na lepsze funkcjonowanie błon komórkowych neuronów w mózgu, oraz wspomagają odpowiednie nawilżenie skóry. 

Ponieważ organizm nie jest w stanie ich wytworzyć samodzielnie, należy je pozyskiwać z diety.

Niezbędne kwasy tłuszczowe

Trzy najważniejsze typy to ALA (kwas alfa-linolenowy), DHA (kwas dokozaheksaenowy) i EPA (kwas eikozapentaenowy). ALA występuje głównie w roślinach i jest najpowszechniejszym kwasem omega-3 dostępnym w diecie. 

Źródła EPA i DHA w pożywieniu są mocno ograniczone

Kwasy te znajdują się głównie w tłuszczu ryb i zwierząt morskich. Przyczyniają się one do prawidłowego funkcjonowania serca, natomiast sam DHA jest również odpowiedzialny za prawidłowe funkcjonowanie mózgu i wzroku.

EPA znajduje się głównie w produktach pochodzenia zwierzęcego, takich jak tłuste ryby i pozyskiwany z nich olej rybny. Zawierają go także niektóre mikroalgi. 

DHA to najważniejszy kwas tłuszczowy omega-3 w organizmie. Jest kluczowym elementem strukturalnym mózgu, siatkówki oczu i wielu innych części ciała. Podobnie jak EPA, występuje on głównie w produktach pochodzenia zwierzęcego, takich jak tłuste ryby i olej rybny, a także mięso, jaja i nabiał ze zwierząt karmionych trawą.

Preparat Omega 3 standaryzowany jest na 35% zawartości EPA i 25% DHA. 

Dodatkowe antyoksydanty

Witamina E jest przeciwutleniaczem, co oznacza, że wspomaga ochronę komórek przed uszkodzeniem oksydacyjnym. Ten niezbędny składnik odżywczy występuje naturalnie w wielu produktach spożywczych.

Wolne rodniki powstają w wyniku normalnych procesów organizmu. Powodują uszkodzenia, które skracają życie twoich komórek. Witamina E jest silnym przeciwutleniaczem, który może pomóc zredukować wolne rodniki i spowolnić proces starzenia się komórek.

STAWIAMY NA JAKOŚĆ!

Suplementy YANGO produkujemy zachowując najwyższe rygory kontroli jakości. Dbamy o odpowiednie stężenie substancji czynnych i całkowite bezpieczeństwo produktów. Wierzymy, że w ten sposób możemy skutecznie pomóc Ci w osiągnięciu zamierzonych celów. 

  • Marka: Yango®
  • GTIN: 5907483417033
Składnik aktywny 2 kapsułki %RWS*

Olej rybi

 w tym EPA (35%)

 w tym DHA (25%)

1000 mg

350 mg

250 mg

-

-

-

Witamina E 5 mg 42 %

*%RWS - rekomendowana wartość spożycia 

  

Zalecane spożycie: 1 kapsułka 2 razy dziennie. 

Sposób użycia: Kapsułkę połknąć i popić dużą ilością wody w trakcie lub po posiłku. 

Składniki: olej rybi standaryzowany na zawartość 35% EPA (kwas eikozapentaenowy) i 25% DHA (kwas dokozaheksaenowy), gliceryna, D-alfa tokoferol. Skład kapsułki: żelatyna, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol.

Informacja: Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Osoby przyjmujące leki przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane małym dzieciom, kobietom w ciąży oraz karmiącym. Wyprodukowano w Unii Europejskiej. Podmiot odpowiedzialny: YANGO Sp. z o.o. Masa netto: 42,6 g.


Produkowane bez użycia sztucznych substancji konserwujących, zapachowych lub barwiących.
Produkt wolny od metali ciężkich, takich jak arsen, kadm, ołów czy rtęć.

Główny Inspektorat Sanitarny: GIS-ŻP-SD-4230-00843/KC/19

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Lub Reset password